viernes, 15 de mayo de 2020

GÈNERE, INFÀNCIA I VULNERABILITATS

Per: Joan J. Soler Navarro. Historiadoriy Crític d'Art. Membre del ICOM_UNESCO.

Tres converses sobre museus i inclusió, centrades en diversitat sexual i de gènere, infància 0-6 i col·lectius en situació de vulnerabilitat.

El proper dilluns 18 a les 17:30 a l'Instagram Live del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

#ConversesNat: Gènere, infància i vulnerabilitats.


Bones pràctiques, necessitats i reptes en un museu divers i inclusiu
El Museu proposa una triple conversa que abordarà la situació actual de la inclusió en els museus, des de tres àmbits diferents:
De 17.30 a 18 h. Diversitat sexual i de gènere.
Amb Ricard Huerta, artista i catedràtic d’Educació Artística de la Universitat de València.
Investigador de l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives. Director d’EARIEducación Artística Revista de Investigación. Director del Diploma d’Especialització en Educació Artística i Gestió de Museus. Director de Museari. President d’AVALEM Associació Valenciana d’Educadors en Museus i Patrimonis. Doctor en Belles Arts i llicenciat en Música, Belles Arts i Comunicació Audiovisual. Coordinador del Grup CREARI de Recerca en Pedagogies Culturals (GIUV2013-103). Professor del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri. Coordina el Projecte d’Innovació Pedagògica Second Round Art i Lluita en Secundària. Membre del Seminari de Gènere i Diversitat Sexual dels Museus de Catalunya.

Canal personal d’Instagram:


De 18 a 18.30 h. Infància 0-6.
Amb Montserrat Pedreira, directora del Grau d’Educació Infantil de la Universitat de Manresa.
Doctora en Educació. Mestra d’educació infantil i primària a l’escola pública durant prop de 20 anys, formadora de mestres en l’àmbit de la didàctica de la ciència i creadora dels espais de ciència en lliure elecció per a les primeres edats: Niu de ciència (Museu de Ciències Naturals de Barcelona), Lab 0_6 (Facultat de Ciències Socials de Manresa) i Explora 0-6 (Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya).
Més informació:
De 18.30 a 19 h. Col·lectius en situació de vulnerabilitat.
Des del 2010 és coordinadora d’Apropa Cultura, un programa que uneix museus, espais singulars, teatres, auditoris i festivals per garantir l’accés a la cultura de col·lectius en situació de vulnerabilitat. A l’Apropa, és responsable de l’àmbit de museus, amb els que treballa per crear, adaptar i oferir activitats per a tot tipus de persones i necessitats. També coordina el curs de formació artística Educa amb l’Art i les Jornades anuals d’Accessibilitat i Diversitat Apropa Cultura. Professora en matèria d’accessibilitat i diversitat al Màster en Innovació de la Gestió Turística del centre universitari CETT. Té estudis en Història de l’Art a la UB i en Cinema i Audiovisuals a l’ESCAC. És voluntària dels Amics de la Gent Gran i de l’Associació Susoespai, centre de creació artística per a persones que conviuen amb trastorns mentals.
Sobre Apropa Cultura:


Amb Clàudia Torner, coordinadora de projectes del programa Apropa Cultura. Professional de la gestió cultural.
Canal d’Instagram:
Anna Pérez Pagès

La sessió serà conduïda per la periodista Anna Pérez Pagès, en directe.
És llicenciada en Periodisme i Filologia Anglesa i diplomada en Arts Escèniques. Actualment dirigeix i presenta el magazine cultural “Àrtic” de Betevé. Ha estat responsable d’estratègia digital a la productora de continguts online Mipiatxe i ha dirigit tallers de Comunicació Cultural i Xarxes Socials a la Universitat Pompeu Fabra i a la Biennal de Venècia.

Canal personal d’Instagram:
Mitjà: