martes, 10 de marzo de 2020

SOLE GÍMENEZ - MÓNICA ABRAHAM - AITANA SÁNCHEZ GIJÓN A GANDIA


   

D'entre les actuacions musicals, destaquen 2, una d'elles organitzada pel departament d'Igualtat. Es tracta del concert de Sole Giménez, divendres 13 de marça les 19.30 h. Un acte on previamente l'Ajuntament de Gandia rendirà homenatge a tres dones gandianes pel seu recorregut personal i professional. Una vegada finalitzat l'homenatge, tindrà lloc el concert de Sole Giménez, visibilitzant el paper de les dones a la música i a la cultura. 

Un dia després, el dissabte 14 de març, a les 20 h, Mónica Abraham, oferirà un concert sota el títol "Mujer América". Abraham interpretarà obres d'autores i intèrprets de cançons escrites des d'Amèrica del Sud, travessant barreres de gènere i geogràfiques. 

Mònica Abraham és una intèrpret dels grans poetes i compositors de música popular argentina tradicional i d'avantguarda. Ha cantat en múltiples escenaris de l'Argentina, Amèrica del Sud i Europa, on va interpretar un repertori identificat dins del concepte del Nou Cancioner, Manifest redactat i elaborat en Mza, la seua provincia d'origen, pel poeta Armando Tejada Gómez, Mercedes Sosa, Oscar Matus, Tito França i altres valuosos representants de la cultura de la dècada del seixanta en aqueixa regió.

En quant a dansa, el Teatre Serrano acollirà divendres 20 de març, a les 20.30 h, "JUANA", que té com a protagonisma principal, la coneguda actriu Aitana Sánchez-Gijón.

Es tracta d'un projecte per fer valdre a les veus de dones que, al llarg de la història i en quasi totes les ocasions, van ser condemnades des del seu naixement només pel fet de ser dones. Juana és un nom que es repeteix en la història en dones que han deixat un llegat històric, especialment pel que fa a les seues maneres de viure més enllà del que se'ls tenia predestinat pel seu gènere i època.