VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

jueves, 12 de marzo de 2020

PROGRAMACIÓ DE BOMBAS GENS DEL 14 AL 22 DE MARÇ
INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ «INMA FEMENÍA. INFRALLEU»

INAUGURACIÓ CANCELADA. Podrà visitar-se des de dissabte 14 de març.

Inauguració de la nova exposició a Bombas Gens Centre d'Art «Inma Femenía. Inafralleu» i cervesa al jardí. Abans, a les 18.30h, conversa-presentació a càrrec de Julia Castelló (co-comissària de l'exposició) i l'artista Inma Femenía. Entrada lliure fins a completar l'aforament.


XAFA I XOF - Itinerari familiar al celler

Dissabte 14 de març a les 18h

Vols retrocedir 500 anys en el temps i visitar el celler d'una casa que hi havia on ara està el jardí de Bombas Gens? Fes-ho amb el nostre equip de mediació de Bombas Gens Centre d’Art.

“Xof, xof, xof…” Així imaginem el soroll que feia quan es xafava el raïm en les bassetes d’afollar per a fer el vi. Clar, que això passava fa molt, molt de temps, quan la majoria de les famílies s’encarregaven de fer els seus propis aliments en lloc de comprar-los a la botiga.

Si t’abellix retrocedir en el temps 500 anys i visitar el celler d’una casa que hi havia on ara està el jardí de Bombas Gens, tens l’oportunitat de fer-ho en l’itinerari familiar “Xafa i xof!”.ESTRATS - TALLER PER A ADULTS
Per què «Marxalenes»? Al taller Estrats descobrirem, entre d’altres coses, què li dóna nom al barri, tot repassant qui ha passat, viscut i transformat València fins a l’actualitat.
Explorarem èpoques distintes i els canvis que ha patit aquesta zona de la ciutat, que es materialitzen en diferents estrats d’història fins arribar a Bombas Gens.

Ens trobem en una antiga fàbrica de bombes hidràuliques dissenyada per Cayetano Borso di Carminati el 1930, on també situem un refugi antiaeri de la Guerra Civil. Abans que tot això: un celler medieval associat a la producció de vi en una antiga alqueria. Aquestes només són tres de les moltes capes d’història que s’amaguen baix terra.

Fent servir la metodologia arqueològica reflexionarem sobre conceptes socials, econòmics, geogràfics i històrics que, al cap i a la fi, ens ajuden a tindre una visió múltiple i integradora de la nostra història, el que ens donarà la perspectiva per conéixer les relacions entre dones, homes i objectes al llarg del temps.

*Activitat dissenyada per Eva Bravo, mediadiora de patrimoni de Bombas Gens Centre d’Art.MOVEM L'ESPAI? - Itinerari familiar des del cos

Diumenge 22 de març a les 12h

Este itinerari familiar es planteja com un recorregut participatiu amb el cos per a l’exposició «Hiperespais» dissenyat per l’equip de mediació de Bombas Gens Centre d’Art.

Necessitem exploradors! En les naus d’art de Bombas Gens han aparegut nous materials, formes i colors. Ens ajudes a conéixer-los millor? Recorrem l’espai junts per a descobrir amb els nostres cossos els secrets que s’amaguen darrere de les obres. T’hi atreveixes?MEDIACIÓ – VISITES DIALOGADES

Els nostres mediadors culturals oferiran visites guiades i dialogades a les exposicions, la fàbrica, el refugi, el celler i el jardí.

Bombas Gens posa a la disposició de visitants i usuaris del centre un equip de mediadors culturals, persones formades en Història de l’Art i Humanitats, per a facilitar l’accés als continguts expositius i al context històric de l’edifici.

Els nostres mediadors estaran disponibles per a assessorar en el sentit de la visita, solucionar dubtes concrets sobre el programa del centre (tant expositiu com d’activitats) i acompanyar en la visita, oferint un itinerari dialogat, als següents horaris prèvia inscripció gratuïta.

INSCRIPCIONS: click ací o telefona al +34 963 463 856 (ext. 1).


Divendres 27 de març, 18’30 h.

Conferència: «Hiperespais» amb Marisa García Vergara

EXPOSICIÓ: «Hiperespais»

MÉS INFO: Accés lliure i gratuït fins a completar l’aforament

La conferència planteja una reflexió entorn de les obres exposades en «Hiperespais» per a explorar les maneres en què les obres d’art qüestionen els límits de les disciplines i construeixen relacions materials, actives i afectives, amb l’arquitectura i l’espais a partir dels seus mitjans específics. Es tracta de repensar el mode en què entenem l’espai, desplaçant l’atenció cap a la subjectivitat de l’experiència i cap a la materialitat de les nostres relacions amb l’espai, en un món que hui es defineix com a visual o virtual.

Marisa García Vergara és professora d’Història de l’Art i de l’Arquitectura en la Universitat de Girona. Col·labora amb institucions culturals, museus i editorials com a investigadora especialitzada en les relacions entre l’art, disseny i l’arquitectura en el període modern i contemporani. Ha participat en catàlegs d’exposicions com ara Hiperespacios (Bombas Gens, 2020), Habitación (MNAC, 2018), Piedad y terror.

El camino de Picasso a Guernica (MNCARS, 2017), Le Corbusier. Arte y Diseño (Galería Marc Doménech, 2018), Iluminaciones. Cataluña visionaria (CCCB, 2009), FX. La ciudad vacía. Política (Fundación A. Tàpies, 2006). Entre sus libros: Georges Bataille y la parte del arte. De Documents a Acèphale (UAB, 2013), Joaquín Torres García (La Central, 2009), Guía de la colección a través de 80 obras (MNCARS, 2007).