jueves, 6 de febrero de 2020

TORNA LÁZARO, DE ROBERTO HOYO, EN FORMAT DE LECTURA DRAMATITZADADilluns 3 de febrer es presentava al públic l'adaptació a lectura dramatitzada de Lázaro, la proposta guanyadora del III Premi de Dramatúrgia Russafa Escènica en col·laboració amb la Fundació SGAE i dins del marc de la seua IX edició “Espanya”. La peça, de Roberto Hoyo amb la participació del músic Marco Ferreira, és una adaptació lliure del clàssic espanyol El Lazarillo de Tormes.
Es tracta d'una proposta escrita en to de comèdia que introdueix el hip hop com a eina per a contar la història del protagonista. L'autor va expressar en el marc del festival que “LÁZARO és la meua manera de dir que sóc ací, que els joves existim, ens ho passem molt bé, tenim el nostre propi estil i lluitarem pel que volem: viure d'això".
L'obra va ser valorada pel jurat del Premi per "la seua innovació absoluta en el llenguatge escènic, pel contrast de llenguatges de textos clàssics i actuals, i per la possibilitat d'investigació des d'un punt actoral i dramatúrgic".
El III Premi de Dramatúrgia Russafa Escènica, concurs creat pel Consell Territorial de la SGAE de la Comunitat Valenciana juntament amb el festival de teatre d'arts escèniques de València està valorat en 1.000€ per a l'autor de la peça amb la finalitat que puga continuar treballant en ella després del festival convertint-la en una peça llarga.