lunes, 3 de febrero de 2020

MANISES INAUGURA L’EXPOSICIÓ “IMPRESCINDIBLES PER A LA PAU”Fins 16 de març.

L’Ajuntament de Manises a través de la Regidoria d’Igualtat ha preparat nombroses activitats amb motiu del dia 8 de març, Dia Internacional per la lluita dels drets de les dones.

Des de dimecres 29 de gener està oberta al públic l’exposició “Imprescindibles per a la pau”, una mostra organitzada per Casa Violeta amb la col·laboració d’ACNUR en la qual podrem trobar imatgers de dones africanes en situacions quotidianes per tal de poder abastar tot tipus d’àmbits que conformen la vida de les persones per treballar i integrar la igualtat de drets. És imprescindible posar el focus en les dones que s'han vist excloses dels espais de presa de decisions tant públics com privats, negant-los la possibilitat de construir el seu present i futur, un dret que resulta fonamental per a la llibertat de qualsevol persona.

L'exposició compta amb un total de 21 imatges, les quals inclouen una descripció de l'escena que està tenint lloc en la fotografia, qui figura en aquesta i una ubicació en un mapa de la zona, donant una visió de la problemàtica en el continent africà. Cada imatge abasta diferents aspectes de les vides de les persones  com ara la salut, creativitat, seguretat, autonomia, participació social i identitat.

«L'objectiu d'acollir aquesta exposició és el de formar tant a l'alumnat dels IES de Manises com a la ciutadania en la importància d'adquirir consciència i actuar d'una forma  que ens dirigisca a la construcció d'una societat igualitària, a més de tractar el  dret a que totes les persones tinguen poder de decisió sobre les seues vides des d'una igualtat de condicions», ha remarcat la regidora d’Igualtat  de l’Ajuntament de Manises, Maria Irene Camps (PODEMOS).

L'exposició es podrà visitar a partir del 29 de gener fins al 16 de març, en horari de 9 a 14 h a Casa Violeta situada a l’avinguda dels Tramvies, 19 (Parc dels Filtres).