VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

miércoles, 12 de febrero de 2020

LA DISCRETA ENAMORADA DE LOPE DE VEGA AL GRAN TEATRE DE XÀTIVA
Divendres 14 de febrero, 20’30 h.

En La discreta enamorada (1604-1608?), Lope torna a impartir càtedra. Una altra vegada el joc, l'acció pròdiga en embolics i subtils i lúdiques complicacions, l'aparició de personatges humanament entranyables, el món de les aparences equívoques, l'amor confessat des del primer moment, i... la dama enamorada que defensa amb subtileses i argúcies el dret a les relacions afectives que les pressions de l'entorn pretenen negar-li.

Ningú ha descrit amb més veritat i enginy la tendresa i constància del cor d'una dona en les situacions més difícils
de la vida i la disposició de fer els majors sacrificis per l'objecte que estimen: la dona que es resisteix a anar capcota pel carrer sense mirar i ser mirada, la que s'enfronta a la rígida piràmide social, la dama desperta i espavilada dins de la seua innocència i senzillesa, que maneja l'embolic i posa tot el seu enginy i ardits per a atraure al seu estimat i burlar els controls socials. Francisco Romero (membre de la companyia) represa l'estructura i l'acció de l'obra de Lope per a presentar-nos una acció molt àgil, dins del particular estil de la companyia.