martes, 21 de enero de 2020

THE OPERA LOCOS" (CIA YLLANA-KLEMARK) AL TEATRE ECHEGARAY D’ONTINYENT


Premi MAX al millor musical 2019, “The Opera Locos"  de Cia Yllana-Klemark, tindrà lloc el proper diumenge 26 de gener, a les 18:00 hores, al Teatre Echegaray d'Ontinyent (plaça de Sant Domingo, 17).

Yllana posseeix aquest rotllo clown tan característic, jugant a cavall entre la gamberrada i la tendresa, amb el qual et sorprenen saltant d'un gag negríssim, fregant el delirant, a un altre, tot seguit, amb el qual et rebreguen el cor d'emoció; però el que té de bo ells no és només això, sinó que arrisquen portant-ho a terrenys en els quals habitualment semblaria que el seu teatre no pogués encaixar, com en The Opera Bojos, on fusionen el seu particular sentit de la comèdia amb l'òpera.

Qui ens anava a dir que anàvem a carcajearnos amb situacions comptades a cop d'ària? Perquè Yllana ho aconsegueix esprement i retorçant les melodies i les lletres dels grans títols lírics, presentant-nos uns personatges que es mouen entre el divismo, l'ocàs, l'amor o l'entusiasme i que viuen una sèrie d'embolics en els quals fins als espectadors es veuran implicats (aclareixin les seves goles i afinin les seves veus). 

Han triat un repertori conegut per tots amb el qual aconsegueixen acostar un món tan aparentment elitista com és l'òpera al públic general, que el rep entre palmes i riallades, assistint a un espectacle que dins de la seva aparent lleugeresa, posseeix una gran complexitat; no qualsevol artista és capaç de dur a terme un treball gestual com el que exigeix The Opera Bojos i alhora demostrar una qualitat vocal com la que posseeixen aquests intèrprets.