VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

miércoles, 8 de enero de 2020

OBLIDADES PER LA HISTÒRIA i RETRATADES ARA PER ISABEL JOVER AL CENTRE OVIDI MONTLLOR D’ALCOIFins 31 de gener

Al catáleg editat per la Càtedra Antoni miró i l’Ajuntament d’Alcoi, ISABEL JOVER comissaria de l’exposició que ara podem visitar a la llota de Sant Jordi d’Alcoi, ens diu: Quan amb 15 anys vaig començar a estudiar Belles Arts, sempre m’estranyava que als llibres d’història de l’art no hi figuressin dones artistes.
Solament algunes obres de Mary Casatt o de Berthe Morrisot es deixaven entreveure a algun que altre llibre d’Impresionisme. Amb el temps m’he adonat de la injustícia que això representava, ja que he pogut comprobar que no és que no existissin dones artistes, és que, o bé se les ignorava, o bé les seves obres eren atribuïdes a algun artista masculí contemporani, tot i el gran èxit que algunes d’elles van arribar a assolir a la seva vida.

Durant segles s’ha escrit sobre art i artistes, sense atorgar a les dones el lloc que els hi corresponia. Però el cert és que malgrat els impediments als que s’hi van veure sotmeses, elles van arribar a crear obres dignes de qualsevol gran artista sense distinció de gènere, i penso que aquest fet, els hi atorga encara molt més mèrit.

Malgrat que en aquest segle XXI encara queda molt per fer en relació a la igualtat de tracte envers les dones, mica en mica comencem a adonar-nos del gran mèrit d’aquestes artistes que ens van precedir i que van ser tan injustament tractades per la societat i pels historiadors.

Aquests vint i dos retrats que ara presento volen ser la meva petita contribució i el meu homenatge a totes aquelles dones artistes que van viure i crear en temps difícils, amb l’esperança que mai més es tornin a repetir aquelles condicions.

I S A B E L  J O V E R
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, la seva ciutat natal, Isabel Jover amplia estudis a Londres, Amsterdam i Brussel·les on s’estableix durant sis anys i obté diversos premis i distincions, com ara el Diploma i la Medalla del Consell Europeu d’Art i Estètica. Més tard es trasllada a Taipei, on durant un any i mig practica tècniques de pintura xinesa i pintura zen.

Al llarg de la seva trajectòria, ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives, arreu del món, i ha participat en diverses biennals i simposis internacionals d’art contemporani.

Durant la dècada dels 90 va establir contacte actiu amb la poesia visual i experimental, formant part de nombroses convocatòries i exposicions. Aquest fet va influenciar la seva pintura, integrant aquests diferents mons en un de propi.

La seva obra figura a diverses antologies de pintura, poètica visual i publicacions d’obra gràfica. L’any 2014, al Centre de Poesia Visual de Peñarroya-Pueblonuevo, Córdoba, Isabel Jover va presentar un llibre d’artista: “Petit muntatge reparador de l’oblit” acompanyat d’una ponència sobre dones artistes injustament oblidades pels historiadors del seu temps.

Aquest treball va desembocar en una sèrie de retrats d’artistes femenines de diferents èpoques i països, totes elles relacionades amb les arts plàstiques, la música o l’escriptura i ignorades per la història de l’art pel sol fet de ser dones.


VER TODAS LAS NOTICIAS