VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

jueves, 5 de diciembre de 2019

LA PRODUCCIÓ DE L'INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA 'TÓRTORA' TORNA AL TEATRE RIALTO- L'espectacle va obtindre tres guardons en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019

- Estarà a l'escenari del Teatre Rialto del 5 al 22 de desembre


La producció de l'Institut Valencià de Cultura 'Tórtola' torna a l'escenari del Teatre Rialto del 5 al 22 de desembre.
L'espectacle va ser un dels grans èxits de la passada temporada i va obtindre tres guardons en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019 celebrats el passat 14 d'octubre a Alacant, i va ser juntament amb 'Animal de séquia' un dels dos espectacles que més premis van guanyar. Concretament, 'Tórtola' va guanyar el premi a la millor direcció per a Rafael Calatayud, el premi al millor text per a Begoña Tena i el premi al millor vestuari per a Carmen Arce.
'Tórtola' està interpretada per M. José Peris, Resu Belmonte, Marta Chiner, Anna Casas, Anaïs Duperrein, Alejandra García i Adrián Novella. El text, de Begoña Tena, va ser creat dins el I Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera.
El text de Begoña Tena parla de les experiències més importants de la vida de la ballarina Carmen Tórtola Valencia, que va revolucionar el món de la dansa al principi del segle XX amb el valor de voler ser i fer contra tot tipus de regles, en una obra convertida en un gran melodrama musical que rescata de l'oblit aquest extraordinari personatge.
'Tórtola' és un treball de conjunt fascinant i apassionat, interpretat per sis actrius. Conta la història d'una dona molt desconeguda, però revolucionària que, a la primera mitat del segle XX va ser musa d'artistes i poetes i que després va ser invisibilitzada.
L'artista, coneguda sobretot com a ballarina, també cantava, interpretava i, fins i tot, pintava, però segons els crítics de l'època el que més ressaltava d'ella era el seu magnetisme, el caràcter polièdric del seu art i el seu gran caràcter.