VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

miércoles, 6 de noviembre de 2019

EXPERIÈNCIA ESTÈTICA & CRÍTICA D'ART per ROMÀ DE LA CALLE
El Servei de Publicacions de la Universitat d'Alacant ve de publicar EXPERIÈNCIA ESTÈTICA & CRÍTICA D'ART. ESTUDIS AL VOLTANT DE TRETZE ARTISTES I TRES COL.LECTIUS DE LES COMARQUES DEL SUD DEL PAÍS VALENCIA. Un volum de gairebé 500 pàgines, amb moltes imatges en color.

Romà de la Calle ens presenta una feina d'un bon grapat d'anys. “Sempre m'he plantejat, com objectiu no renunciable, fer recerca al voltant d'aquestes aportacions a la nostra cultura, fetes al llarg del segle XX i part ja del XXI pels nostres artistes. Un esglaó més, doncs”.


En aquest segon abordatge, aquesta segona i aprofundida reflexió al voltant de les experiències creatives a les comarques del sud del País Valencià, el professor Romà de la Calle torna a donar veu a un bon nombre d’artistes que han fet de la seua labor creativa una veritable raó de vida. En aquesta mateixa col·lecció ja hi ha un primer encontre Diàlegs entre les imatges i les paraules, on l’estudi de l’investigador i crític d’art, el professor Romà de la Calle, s’insereix a l’espectre plàstic i constructiu d’aquesta part del nostre territori. De la mateixa manera que ara, en aquesta escomesa editorial, que des de la projecció de la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la Universitat d’Alacant s’hi mostra, la nòmina d’autors (Joan Navarro, Francesc Pérez, Salvador Sòria, Antoni Bernard, Eusebi Sempere, Màrius Candela, Ceferino Moreno, Alexandre Soler, Maria Dolors Mulà, Aurèlia Masanet, Rafael Hernàndez, Perceval-Graells, Antoni Miró), però també la de grups (Grup d’Elx: Albert Agullo, Castejon, Antoni Coll, Sixto Grup Alcoiart: Sento Maria, Mataix, Antoni Miró. Col·lectiu La Mutua Artística: Ivan Albalate, Jose Vicente Martín) que han estat i han incidit pregonament en l’àmbit artístic d’arreu la geografia nostrada, així com també els que neixen amb la sòlida voluntat d’incorporar el seu quefer interdisciplinari, tots, vénen a significar, substancialment, l’eloqüent trajectòria que els defineix i incorpora al cabdal artístic que ens representa.

La primera, DIALEGS ENTRE LES IMATGES I LES PARAULES, va estar publicat l’any 2016 per la mateixa Càtedra Antoni Miró, amb la que inaugurava la col·lecció de la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani. Aquesta col·lecció vol contribuir a l’estudi i la difusió de l’art, especialment de l’àmbit de creació més pròxim. En aquest sentit, volem apropar a la societat en general la labor artística d’uns professionals compromesos amb la societat que els envolta.


Aquesta primera publicació del professor Romà de la Calle n’és un bon exemple. Diàlegs entre les imatges i les paraules. Estudis al voltant de setze artistes de les comarques del sud del País Valencià és una bona mostra del que pot arribar a representar l’art avui en dia, perquè, tal i com diu l’autor del llibre «l’art és la suma de totes les poètiques coexistents». Una dialèctica establerta entre setze artistes de les comarques del sud del País Valencià: Sixto Marco, Juana Francés, Arcadi Blasco, José Díaz Azorín, Miguel Calatayud, Joan Ramón G. Castejón, Curro Canavese, José Fuentes, Dionisio Gázquez, Ramón Pérez Carrió, Enric Solbes, Moisés Gil, Silvia Sempere, Mónica Jover, Álvaro Tamarit i el mateix Antoni Miró.

En aquest context de diàleg entre l’artista i el món que l’envolta, cal que totes i tots construïm les imatges que pinten els artistes i impregnem les seues obres d’una inspiració genuïna.