VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

miércoles, 30 de octubre de 2019

ZINGRAFF. GEOMETRIES EN L'ESPAI LLIURE AL MUSEU D’ART CONTEMPORANI DE PEGO
Inauguració: dimecres 30 d’octubre, 19 h.

Fins 20 de novembreLa Fundació Baleària ret homenatge a la trajectòria artística d'Hans Dieter Zingraff, un dels pintors del Constructivisme amb major reconeixement a nivell nacional i internacional. De caràcter disciplinat i enèrgic, Zingraff ha portat la seua obra per tot el món. El Caire, Nova York, Colònia, Llima o Pequín són algunes de les ciutats que han acollit exposicions de l'artista, tant individuals com col·lectives, participant també en nombroses fires d'art.

Des que en 1972 decidira instal·lar-se en ple cor del parc natural del Montgó, subjugat per la immensitat del Mediterrani i per l'encant de Dénia, Zingraff s'ha dedicat plenament a la creació d'un art tant personal com complex.

Hans Dieter Zingraff naix a Karlsruhe en 1947. Situada al sud-oest d'Alemanya i molt a prop de la frontera francesa, el seu traçat geomètric en ventall la converteix en una de les ciutats barroques més belles de l'urbanisme germà. Des de ben jove sent especial interès pel dibuix i la pintura. Complint el desig dels seus progenitors, realitza estudis d'Enginyeria, no obstant açò, la seua vocació acaba per imposar-se i acudeix a classes particulars a l'Acadèmia d'Art, on rep ensenyaments i influències del professor Dieter Rick.

La seua formació tècnica es complementa amb la pintura mural, la pintura sobre vidrieres i el disseny de mobles. A açò s'afegeix una atracció inusual per la percepció i l'espai, per la relació entre el que sembla i el que realment és.

El seu estil ha evolucionat al llarg de quaranta anys d'intensa recerca creativa. Des de l'art figuratiu, la crítica social i el surrealisme, passant per etapes de transició, ha anat traspassant de manera lliure i autodidacta diferents llenguatges de les avantguardes artístiques.

Partint d'unes premisses basades en l'ordre, la integritat i l'experimentació, l'estètica de Zingraff s'erigeix des del Constructivisme per a crear la seua pròpia identitat visual. Intèrpret d'una sensibilitat especial, la seua obra desprèn un cresol artístic únic, la comunió perfecta entre diferents disciplines en les quals destaquen pintura, escultura, arquitectura, enginyeria i disseny.

La línia i la geometria dominen la composició, l'ús i les combinacions de color, amb subtils gradacions y marcats contrastos, proporcionen lluminositat al conjunt. La introducció de collages, fotografies d'arquitectures inserides estratègicament, crea perspectives estudiades amb gran precisió. La composició adquireix volum mitjançant estructures superposades, les formes s'alliberen i ixen del quadre.

 D'aquesta manera l'artista ens confon, integrant l'espai interior i l'exterior. La paret es converteix en part de la composició, així com el reflex de llums i d'ombres que intensifiquen la sensació d´obra tridimensional. L'harmonia transcendeix la percepció lògica i és, en aqueix precís moment, quan ens trobem realment davant la mirada de Zingraff.

Al llarg de la seua vida ha rebut nombrosos premis i distincions, entre les quals destaquen la Tercera Medalla en el 51 Saló de Tardor de Madrid, la Segona Medalla en el 52 Saló de Tardor o la Medalla de la OMJECT del Caire. Podem trobar la seua obra en museus principalment d'Espanya, però també d'Alemanya, França, Portugal o Egipte.

Endinsar-se en el laberint geomètric de Zingraff, en el joc de perspectives il·lusòries i enganys reals, desvetlla `l'essencial´ en l'art, en un estil inconfusible.

Sandra Pilato
Fundació Baleària