martes, 29 de octubre de 2019

FIL D’ARENA DANSA-TEATRE PRESENTA LA PEÇA QUE TANCARÀ LA TRILOGIA ESCÈNICA “SAL” SOBRE MIGRACIÓ
 

 


Fotos: Gemma Iglesias durant un assaig de la Companyia a la Sala Off.

“Cos a cos (E-111)” s’estrenarà a la Sala OFF de València el 2 de novembre, dins del VII Festival Circuito Bucles Danza i gràcies al programa de residències artístiques Graners de Creació 2019-2021.

Prèviament, podrà veure’s un extracte a mode de preestrena al barri de Natzaret.

Fil d’Arena Dansa-Teatre, companyia valenciana formada per Isabel Abril, Clara Crespo, Irene Ballester i Roseta Plasencia, tanca la trilogia escènica ‘SAL’ —iniciada al 2015 amb ‘La sal que ens ha partit’ i seguida de l’estrena de ‘Salt’ al 2017— amb una peça sobre l’odissea burocràtica.

En ‘La sal que ens ha partit’ van parlar-nos de les dificultats del viatge i dels murs físics que impedeixen a les persones migrar, mentre que a ‘Salt’ s’aborda el tema des de la perspectiva de gènere, posant el focus sobre les dones migrants i l’explotació sexual. ‘Salt’ va ser nominat als Premis de les Arts Escèniques Valencians 2018 com a millor espectacle de dansa i millor ballarina (Isabel Abril), i guardonat als III Premis d’APDCV com a creadores destacades (Fil d’Arena) i intèrpret destacada (Irene Ballester).

Per tal d’arrodonir aquest tríptic, arriba `Cos a cos (E-111)’ per a situar-nos ací. Ser d’ací, estar ací, arribar ací. Un concepte qüestionable dins d’un món superpoblat i en continu moviment. Ací, on la sang i la suor són el resultat d’una mescla mil·lenària. On tots fem cua, els d’ací i els d’allà, cos a cos, per a tramitar la paperassa que ens allunya d’allò que som com a espècie i immobilitza el nostre impuls transformador.

E-111 és el nom que rebia anteriorment el formulari per a sol·licitar l’assistència sanitària a Espanya, actualment substituïda per la TSE (Targeta Sanitària Europea).

Darrere de la mirada externa de Clara Crespo i l’assistència coreogràfica i de direcció del creador, professor i ballarí costa-riqueny Erick Jiménez, Isabel Abril, Irene Ballester i Roseta Plasencia s’uneixen a Hèctor Rodríguez, de la companyia de circ Arritmados, i a Sergio Moya, per a emprendre aquest últim viatge sense fronteres i amb una fusió de llenguatges escènics. Completen l’equip Carles Salvador (espai sonor), Estíbaliz Gonzalo (vestuari), Assad Kassab (disseny de cartell), Santi Montón (invents), Ximo Rojo (llums) i Gema Iglesias (vídeo i fotografia).

ESTRENA, 2 DE NOVEMBRE, A LA SALA OFF
‘Cos a cos (E-111)’, creada dins del programa de residències artístiques Graners de Creació 2019-2021, s’estrenarà a la Sala Off de València el dissabte 2 de novembre, formant part de la programació del VII Festival Circuito Bucles Danza. Podrà veure’s al llarg de tres caps de setmana consecutius —2, 3, 9, 10, 16 i 17 de novembre— a les 20:00 hores.
A mode de preestrena, i també dins del Festival Circuito Bucles Danza, Fil d’Arena interpretarà un extracte de la peça el divendres, 1 de novembre, al barri de Natzaret.