VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

martes, 29 de octubre de 2019

FIL D’ARENA DANSA-TEATRE PRESENTA LA PEÇA QUE TANCARÀ LA TRILOGIA ESCÈNICA “SAL” SOBRE MIGRACIÓ
 

 


Fotos: Gemma Iglesias durant un assaig de la Companyia a la Sala Off.

“Cos a cos (E-111)” s’estrenarà a la Sala OFF de València el 2 de novembre, dins del VII Festival Circuito Bucles Danza i gràcies al programa de residències artístiques Graners de Creació 2019-2021.

Prèviament, podrà veure’s un extracte a mode de preestrena al barri de Natzaret.

Fil d’Arena Dansa-Teatre, companyia valenciana formada per Isabel Abril, Clara Crespo, Irene Ballester i Roseta Plasencia, tanca la trilogia escènica ‘SAL’ —iniciada al 2015 amb ‘La sal que ens ha partit’ i seguida de l’estrena de ‘Salt’ al 2017— amb una peça sobre l’odissea burocràtica.

En ‘La sal que ens ha partit’ van parlar-nos de les dificultats del viatge i dels murs físics que impedeixen a les persones migrar, mentre que a ‘Salt’ s’aborda el tema des de la perspectiva de gènere, posant el focus sobre les dones migrants i l’explotació sexual. ‘Salt’ va ser nominat als Premis de les Arts Escèniques Valencians 2018 com a millor espectacle de dansa i millor ballarina (Isabel Abril), i guardonat als III Premis d’APDCV com a creadores destacades (Fil d’Arena) i intèrpret destacada (Irene Ballester).

Per tal d’arrodonir aquest tríptic, arriba `Cos a cos (E-111)’ per a situar-nos ací. Ser d’ací, estar ací, arribar ací. Un concepte qüestionable dins d’un món superpoblat i en continu moviment. Ací, on la sang i la suor són el resultat d’una mescla mil·lenària. On tots fem cua, els d’ací i els d’allà, cos a cos, per a tramitar la paperassa que ens allunya d’allò que som com a espècie i immobilitza el nostre impuls transformador.

E-111 és el nom que rebia anteriorment el formulari per a sol·licitar l’assistència sanitària a Espanya, actualment substituïda per la TSE (Targeta Sanitària Europea).

Darrere de la mirada externa de Clara Crespo i l’assistència coreogràfica i de direcció del creador, professor i ballarí costa-riqueny Erick Jiménez, Isabel Abril, Irene Ballester i Roseta Plasencia s’uneixen a Hèctor Rodríguez, de la companyia de circ Arritmados, i a Sergio Moya, per a emprendre aquest últim viatge sense fronteres i amb una fusió de llenguatges escènics. Completen l’equip Carles Salvador (espai sonor), Estíbaliz Gonzalo (vestuari), Assad Kassab (disseny de cartell), Santi Montón (invents), Ximo Rojo (llums) i Gema Iglesias (vídeo i fotografia).

ESTRENA, 2 DE NOVEMBRE, A LA SALA OFF
‘Cos a cos (E-111)’, creada dins del programa de residències artístiques Graners de Creació 2019-2021, s’estrenarà a la Sala Off de València el dissabte 2 de novembre, formant part de la programació del VII Festival Circuito Bucles Danza. Podrà veure’s al llarg de tres caps de setmana consecutius —2, 3, 9, 10, 16 i 17 de novembre— a les 20:00 hores.
A mode de preestrena, i també dins del Festival Circuito Bucles Danza, Fil d’Arena interpretarà un extracte de la peça el divendres, 1 de novembre, al barri de Natzaret.