jueves, 17 de octubre de 2019

ENCONTRE AMB EMPAR BOIX A LA COL·LECTIVA DE XÀTIVAFins 23 d’octubre

El passat divendres 11 d'octubre al l'espai La Col.lectiva de Xàtiva gaudirem amb la presència d’Empar Boix l’exposició “PASSET A PASSET”.

 Un muntatge sobre panells sorprenent  on  75 petites obres amb formats  13 x 18 cm   conformen  espais de color: Groc-Verd-Roig  en acrílic sobre paper i volums amb escultures de tamany aproximat. A més presenta 7 obres en format 40 x 40 cm amb técnica acrílic sobre llenç.

Empar Boix  s'expressa decididament lliure,sembla que ho ha aconseguit  i et provoca un somriure i d'altres emocions. La  troballa avança, discorre amb el seu mon propi de la dona creadora, pensant i lúdica. 

Colors a caramull, sorpresa amb les formes i joc inacabable de textures i qualitats que a més de l’acrílic utilitza trames, transfer, spray...I crea al voltant de la dona; sembla que sap qui és i perquè és. Imagines contes, idees històries i et deixes portar.

Fa unes setmanes vaig visitar el seu espai “galàctic” a Alginet i difícil explicar el munt de sensacions experimentades. Un encontre explosiu extraordinari que et fa creure que la creació pot ser autèntica , que és possible un cosmos al mon de l'art.

A més hi ha una dona formada en Belles Arts per la UPV , una dona viatgera amb la fam de menjar-se el mon, treballant arreu de l'Estat Espanyol amb guardons reconeguts i exposicions en galeries de cert prestigi.

Estades a Veneçuela on va estudiar a la universitat de Caracas i posteriorment a Amsterdam amb el grup Dotroom, plataforma que l'impulsa a promoure la seua obra i portar a cap nombroses intervencions en directe a més d'exposicions.

Ara en “PASSET A PASSET” gaudim del seu bagatge personal i artístic on la intuïció i espontaneïtat barrejat amb el pensament i el coneixement ens presenta una exposició imperdible que romandrà a Xàtiva fins al 23 d’Octubre

Sales Prats