jueves, 12 de septiembre de 2019

«PASSET A PASSET» DE EMPAR BOIX EN LA COLECTIVA DE XÀTIVA
 

 

 


Del 13 de setembre fins 23 d’Octubre.

El pròxim divendres 13 a l'espai La Colectiva de Xàtiva inaugura l’exposició d’ Empar Boix “PASSET A PASSET” amb un muntatge sobre panells sorprenent  on  75 petites obres amb formats  13 x 18 cm   conformen  espais de color: Groc-Verd-Roig  en acrílic sobre paper i volums amb escultures. A més presenta 7 obres en format 40x40cm amb tècnica acrílic sobre llenç.

Colors a caramull, sorpresa amb les formes i joc inacabable de textures i qualitats que a més de l’acrílic utilitza trames, transfer, spray.

I crea al voltant de la dona, sembla que sap qui és i perquè és. Imagines contes, idees històries i et deixes portar.

Empar s'expressa decididament lliure i et provoca un somriure i d'altres emocions. La  troballa avança, discorre amb el seu mon propi de la dona creadora, pensant i lúdica.

Fa unes setmanes vaig visitar el seu espai “galàctic” a Alginet i difícil explicar el munt de sensacions experimentades. Un encontre explosiu extraordinari que et fa creure que la creació pot ser autèntica , que és possible un cosmos al mon de l'art.

A més, hi ha una dona formada en Belles Arts per la UPV , una dona viatgera amb la fam de menjar-se el mon, treballant arreu de l' Estat Espanyol amb guardons reconeguts i exposicions en galeries de cert prestigi.

 Estades a Veneçuela on va estudiar a la universitat de Caracas i posteriorment a Amsterdam amb el grup Dotroom, plataforma que l'impulsa a promoure la seua obra i portar a cap nombroses intervencions en directe a més d'exposicions.
Ara en “PASSET A PASSET” gaudim del seu bagatge personal i artístic on la intuïció i espontaneïtat barrejat amb el pensament i el coneixement ens presenta una exposició imperdible.

Sales Prats