VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

martes, 4 de junio de 2019

«LA NOSTRA MAR» CASA MUNICIPAL DE CULTURA DE PEDREGUERInauguració: Dijous 6 de juny, 20 h.

Del 6 de juny al 3 de juliol 2019

La nostra mar, la Mediterrània, sempre ha creat llaços entre les terres banyades per les seves aigües. Aquests ponts, però, no han estat indestructibles: s’han romput per tornar
a erigir-se. De vegades han durat molt, d’altres han estat efímers. Els temps que vivim, temps de grans innovacions i d’una comunicación ràpida gràcies a les noves tecnologies, han afavorit la supervivència d’aquests llaços, que s’han enfortit i han esdevingut gairebé irrompibles.

Així i tot, no sempre és fàcil que l’art superi les fronteres naturals marcades pel nostre magnífic blau mediterrani. Per això, posarme davant d’aquesta aventura que uneix els artistes de les quatre illes amb els artistas veïns del País Valencià és tot un repte.

En aquesta exposició veurem que els blaus no passen desapercebuts, de fet, hi són molt presents: el blau formenterer d’Enric Riera, el blau més clar però no manco potent d’en Carles Guasch, el blau més enfosquit pels mapes d’en Mariano Mayol i el blau d’aigües més profundes d’en Pérez Carrió. Junt amb ells el contrast de la dolçor de les obres de Paca Florit i la potència d’Imma Mengual.

Apreciarem, a més, la fragilitat del marbre d’en Joan Costa, que contrasta amb les sensibles i alhora fortes escultures d’en Miquel Planas i la força de les intervencions sobre obra gràfica de Joan Castejón. Del toc realista, amb una magnífica visió de les illes, se n’encarrega en Tomeu Canyelles.

Ens trobem, doncs, davant la complexitat de 10 artistes que, tot i ser d’orígens diferents, comparteixen la condició de creadors, units pel poder desmesurat dels blaus de les aigües mediterrànies i per una cultura centenària amb molts llaços comuns: un espai de trobada que és la suma d’aquelles mirades que cerquen els camins de l’art.

Tots ells cerquen fer aflorar en l’espectador el plaer visual de la contemplació de les obres d’art. Així doncs, passegem per les sales i cerquem la complexitat de les obres dels artistes. Cerquem la màgia de les obres d’art i deixem que la creativitat dels nostres artistas guiï aquesta visita. Una visita que ens mostra la força creadora de diferents territoris separats però units per un gran i meravellós mar que entre tots faríem bé de cuidar i preservar.

Aquesta primera experiència anomenada Baleàrics s’ha pogut dur a terme gràcies a la bona feina que fa Baleària per mitjà de les Llonges de la Cultura, a la participació de la
Conselleria de Cultura, Esports i Transparència; així com gràcies a la col·laboració de diversos ajuntaments del País Valencià i les Illes Balears, tots ells faciliten l’espai de trobada d’artistes mediterranis.

Antoni Torres Martorell - Comissari