VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

miércoles, 19 de junio de 2019

CONVERSA ROMÁN DE LA CALLE i YTURRALDE AL VOLTANT DE LA REVISTA CIMAL i l'ART CONTEMPORANI

CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS

Exposició REVISTA CIMAL (1979 – 2003). Cultura i utopia a la ciutat de Gandia CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS. 

Fins al 22 de juny

Conversació entre Román de la Calle i José Mª Yturralde al voltant de la Revista CIMAL i l'Art Contemporàni. 

Por: JOAN JOSEP SOLER NAVARRO. 
Historiador del Arte. Postgrado en Educación Artística y Museos. Postgrado en organización de exposiciones, marketing y comunicación. Miembro de AVCA. Aso. Vciana. Críticos de Arte. Miembro del ICOM-UNESCO. Consejo Inter. de Museos.

Exposició per a donar a conéixer el destacat paper que Pascual Lucas va fer en la difusió de l'art contemporani i la vida cultural a la nostra ciutat i comarca. Pascual Lucas Català (1942-1995) va ser una persona implicada en generar cultura de qualitat a Gandia.

En 1975, va fundar la Galeria Lucas i, en 1979, va posar en marxa la revista Cimal, cuadernos de cultura artística, amb el crític i historiador Vicente Aguilera Cerni. La revista Cimal va tindre una projecció i abast estatal, i va contribuir a enriquir la vida artística de la Safor. En l'exposició, també s'exhibeix una selecció d'obres d'art relacionades amb la revista i edicions gràfiques, editades per CIMAL, d'artistes, com Antonio Saura o Eusebio Sempere.

Un homenatge a una persona, a un projecte i a un equip que va lluitar contracorrent i sempre a favor de la cultura artística” en paraules del professor Roman de la Calle que va col·laborar durant molt anys a la Revista.

La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia presenta l'exposició «Revista Cimal (1979 – 2003). Cultura & utopia a la ciutat de Gandia». Activitat organitzada pel CEIC Alfons el Vell i el departament de Cultura de l'Ajuntament de Gandia.

L'exposició està formada per materials relacionats amb la revista Cimal, amb la galeria Lucas i amb obres d'art molt vinculades tan a la revista com a la Galeria. 

A principis dels anys 80, el pintor alacantí Castejón iniciava la sèrie de monografies que editarà la revista Cimal després d'haver cobert una primera etapa de tretze números com quaderns de cultura artística.

Aquesta revista, que dirigia ​​el crític d'art i escriptor Vicente Aguilera Cerni i editava el galerista Pascual Lucas, va significar en els últims tres anys l'únic àmbit cultural valencià de debat del quefer artístic des d'una perspectiva interdisciplinària i oberta a les avantguardes europeas.

La monografia de Juan Ramón García Castejón (Elx, 1945) va estar elaborada pel professor universitari Romà de la Calle, que realitzà una dissecció sobre les diversa! funcions comunicatives en l'obra plàstica del pintor.

L'estudi, escrit en castellà, apareix també traduït al català, francès i anglès, i reprodueix una cronologia biogràfica i plàstica de la producció de Castejón, pintor que va ser membre fundador de l'experiència col·lectiva Grup d'Elx per a la renovació de la pintura espanyola durant la dècada dels anys seixanta.

Cimal va passar per una etapa difícil ja que la difusió aconseguida, no era suficient. per resoldre el seu alt cost econòmic. La sortida d'aquesta crisi s'ha, aconseguit amb un acord amb el Col·legi d'Arquitectes de València, que es compromet a enviar als seus socis la revista, en la qual s'inclou informació del col·legi.


Roman de la Calle, Juan Ángel Blasco CarrascosaPierre Restany, Eduardo MarcóVicente Aguilera CerniPascual Lucas Catalá.José GarneríaJorge Glusberg y Gérard Xuriguera


Organitzada pel CEIC Alfons el Vell i el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Gandia