VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

miércoles, 15 de mayo de 2019

LA LECTORA i TARONGER DE JESÚS MARTÍ "CHULE" EN GANDIAPL. DEL REI JAUME I i JARDÍ DE LA CASA DE CULTURA.

Fins al 18 de maig 

A la façana, podeu veure ja La Lectora. Es tracta d'una obra de 5 metres d'alçada x 1 metre d'amplària. Representa una dona en un moment de goig amb la lectura. L'obra està feta amb la tècnica de "metall fèrtil", metall al qual es dóna una nova oportunitat, després de passar a ser un residu.

Primer, es va fer una estructura del cos i, després, es va anar reconstruint amb trossos de metall soldat, de diferent grandària, fins a donar-li volum al cos. Ja acabada l'escultura, va ser llimada i pintada amb resina de polièster. Completa l'homenatge a la lectura i els llibres l'escultura L'olivera dedicada a José Saramago, situada a la primera planta de la Biblioteca Central.

Per últim, al jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, l'escultor ha volgut instal·lar Taronger, darrera creació de l'escultor, que representa un dels elements més significatiu del paisatge rural de la nostra comarca, un homenatge a la nostra terra, al nostre principal cultiu i al llaurador valencià. Amb una alçada de 2,5 metres, esta obra està feta de ferro forjat. Té més de 5.500 fulles de ferro, que han estat tallades, llimades i amartellades una per una. Les taronges són de coure, també amartellades i soldades.

Organitza: Biblioteques de Gandia i Regidoria de Cultura