VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

jueves, 2 de mayo de 2019

EL GAUDI CREATIU DE JOSE PLAZAEN LA COLECTIVA DE XÀTIVA


Fins 29 de maig

INTER – SECCIONES

Quan la relació entre el fluir i la creativitat, on tota la  percepció i recursos estan capficats en la realització de l'obra i  s’aconsegueix que l'espectador es trobe absort amb la imatge , interactue visualment  i la imatge incita al tacte…És clar que el gaudi existeix.

Utilitzant en els positivats tant el llenç com el paper fotogràfic Fine art museum, Jose Plaza ens presenta una densíssima exposició  on cinc sèries amb  el rostre humà i la natura com a referents,  però amb plantejaments diferents, ens mostren com reinterpreta allò real aconseguint imatges amb lectures espectaculars.


A més de la continuació de la sèrie Natureman on la simbiosi del rostre humà amb la natura era i és la seua premissa, apareix la sèrie Art bustos on la natura és interpretada, reconstruïda baix el seu punt de vista  i ens ofereix textures i composicions sorprenents.

Els rostres imaginaris de la sèrie Retrat-Art on el blanc i negre a més crea contrastos, i on de nou  la  invenció i manipulació en la imatge real aconsegueix uns rostres amb estètiques i aspectes que ens recorden a essers marginals que fascinen la mirada.

Les sèries «Recuadros y Interferencias» sorgiren de manera individual però conflueixen amb d’inclusió de plànols i línies on el color conforma espais visuals. Enquadres amb el protagonisme de formes geomètriques i  és el color qui sembla diferenciar espais dins la composició.
          

I per últim ens presenta una imatge ‘Solo Foto' en format de 90 x 90 cm en B/N sobre llenç, on sense cap tractament  ens amplia la imatge i apareixen els píxels que esborren la nitidesa.

I és aleshores quan les textures visuals  conformen un paisatge on l’esser humà no hi és .Una proposta repleta de matisos  que s’apropa a un espai poètic en la soledat dels grisos.

Sales Prats Gràcia