VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

viernes, 15 de marzo de 2019

SPLASH FESTIVAL DEL CÓMIC DE LA CV EN EL CASAL JOVE DEL PORT DE SAGUNT


22, 23 y 24 de marzo

CASAL JOVE DEL PORT DE SAGUNT

C/ Vent de Marinada. Port de Sagunt. Valencia.

Cartel a cargo de NURIA TAMARIT

El Splash Festival del Còmic de la CV es donava a conèixer a la Nau de la Universitat de València, confiant en poder traslladar-se l’any que ve a la Nau de Tallers de l’antigua siderurgia saguntina i poder donar el salt qualitatiu i quantitatiu i convertir-se en un dels principals festivals de l'Estat espanyol. Per a eixe salt, conten amb la Conselleria de Cultura que ha apostat per ajudar el Splash Festival del còmic de la Comunitat Valenciana amb convenis econòmics.

Artistes que estaran al Splash Festival del Cómic de la CV. Amb signatura de llibres i converses, Ruben Pellejero, Isabel Kreitz, Carlos Azagra, Bernardo Vergara, Javier Gallego Crudo, Cristina Duran, Miguel Angel Giner Bou, Laura Barrachina, Antoni Guiral Conti, Nuria Tamarit - ilustra, Antonio Altarriba, Keko, Albert Monteys, Laura Rubio, Jordi Bayarri, Sento Elena, Pep Domingo, Ertito Montana, Encarna Revuelta, Ricardo Vilbor, Ana Galvañ, Sergi Puyol, Javier Marquina, Joan Mundet, Kim, Josep Busquet, Ricardo Herranz Peris, Fran Salcedo Art, Juan Gallego, Carlos Xcar Malavida Pérez, Elías Taño, Xulia Vicente Jiménez, Luis Orús Gracia, Pepa Pardo Rodrigo. Tot  ambietat amb la música de “Los Mocetones” y el bon fer de Leo Bassi en el escenari.PROGRAMA GENERAL:

DIVENDRES 22/03/2019

16:30

Inauguració del Splash i obertura de portes.

17:00

Taller Jove Splash. Caracteritzar sense caricaturitzar. 13 a 18 anys.

17:30

Comencem pel principi: Llibres il·lustrats infantils, amb la presentació de Xufeta, obra dels autors valencians Ricardo Herranz i Fran Salcedo. SALA AULA DOS. + Signes Estand Llibreria El Puerto en finalitzar.

18:00

·         Inauguració Exposició Dr Uriel al Centre Cívic del Port de Sagunt.
·         El dibuixant saguntí Lambert recupera la figura de Carlos Gómez Cabrera al llibre: Redescubriendo a Bluff, el dibujante que desafió al fascismo (1904-1940). SALA AULA DOS. + Signes Estand Llibreria El Puerto en finalitzar.
·         Taller Splash Kids: Vinyetes i entrepans. De 6 a 12 anys.

Los Mocetones

19:00

·      Cine: Black is Beltza. La Mostra Novembre Negre col·labora amb el Splash en la selecció de la pel·lícula dirigida per Fermín Muguruza, basada en el còmic homònim de Fermin Muguruza, l’escriptor, Harkaitz Cano i l’il·lustrador argentí Dr. Alderete. SALA AULARI.
·         Taller Jove Splash: Imants amb còmic. 12 a 16 anys.

20:15

Tancament de l’àrea d’estands.

22:00

Concert: LOS MOCETONES.(veure secció concert). SALA PRINCIPAL. Entrada amb invitació en la pàgina Notikumi

DISSABTE 23/03/2019

09:30

Visita guiada a l’Exposició Dr Uriel. Sento Llobell i Elena Uriel ens compten el procés del còmic i la expo. Planxes originals i records familiars del propi Dr. Uriel. Una hora de durada. CENTRE CÍVIC DEL PORT DE SAGUNT.

10:30

·         Obertura de portes al Splash.
·         Obertura de l’Àrea Infantil. Taller Splash Kids: Creació de màscares. 6-12 anys.

11:00

Jove Splash: Àrea Soft Combat.

11:30

·         Ertito Montana i Javier Marquina ens parlen sobre Abraxas, un còmic trencador. Presenta el seu editor: Dani Viñuales. SALA PRINCIPAL +Signes Estand GP Edicions.
·         Taller Splash Kids: Estem totes bé.
·         Cinema infantil: La rebelión de los cuentos. (veure secció cinema). SALA AULARI

12:00

·         Kim, vine’t a Alemanya!. L’emigració espanyola narrada en primera persona amb l’autor de l’àlbum Nieve en los bolsillos + Signes en Taula Splash.
·         Taller Splash Kids: Autoestima i autoretrato. 6 a 12 anys

12:30

Dos autors enfront de la bogeria: Antonio Altarriba i Keko ens parlen de Yo, loco. SALA PRINCIPAL + Signes en Taula Splash.

13:00

Hedy Lamarr contra els nazis. Ricardo Vilbor i Àngel Muñoz ens parlen sobre una dona de pel·lícula, però en un còmic trepidant: Objectiu Hedy Lamarr. Presentat per el seu editor Guillermo Morales. SALA PRINCIPAL + Signes en Estand Grafito Edicions.

13:30

Josep Busquet, prestigiós guionista, ens introdueix en el món de la seua última creació: El Rey de la carretera, un treball replet d’acció i presentat pel seu editor Joseba Básolo.

14:00

Tancament del migdia de totes les àrees del Splash.

16:00

Programa radiofònic La hora del BocadilloLaura Barrachina emet en directe des del Splash el seu programa sobre còmic i il·lustració, amb convidats del festival i novetats. En finalitzar el programa rebrà el Premi Mass Còmic per la seua impagable labor cap al nové art.

SALA PRINCIPAL

16:30

·         Obertura dels àrees del Splash.
·         L’Àrea Infantil torna a posar-se en marxa. Taller Splash Kids: La factoria de personatges. 8 a 12 anys.

17:00

·         Taller Jove Splash. Dissenys de cartells. 13 a 18 anys.
·         Obertura Zona de videojocs i Zona jocs de taula.

17:15

Ana Galvañ, flamant autora del cartell de enguany del Saló de Barcelona, i Sergi Puyol, ens parlen, al costat del seu editor Toni Mascaró, sobre els seus treballs publicats per Apa-Apa Còmics. SALA PRINCIPAL + Signes al Estand Apa Apa Còmics.

17:45

Albert Monteys i l’aventura espacial de Universo en Panel Syndicate. Presentat per Bernardo Vergara. SALA PRINCIPAL. + Signes a la Taula Splash.

18:15

Isabel Kreitz, prestigiosa autora alemanya, parla sobre la seua obra publicada a Espanya i sobre el mercat del còmic a Alemanya. Premi Trajectòria internacional.

18:45

Juan Gallego i Javier Gallego ens parlen sobre el drama de l’emigració en el Mediterrani a través de Como si nunca hubiera sidoPremi “Entendre el Present” d’aquesta edició. SALA PRINCIPAL + Signes a Taula Splash.

19:00

·         Documental: La mujer del Eternauta (veure secció cine). La Mostra de documentals .DOC ens ofereix un treball sobre l´obra i la figura del gran autor argentí Hector German Oesterheld, asesinat per la dictadura argentina. SALA AULARI.
·         Taller Jove Splash: Lettering. 13 a 18 anys.
·         Jove Splash: Comic Quiz.

19:15

Rubén PellejeroPremi “Una vida de vinyetes” xarra amb l’especialista Álvaro Pons sobre el passat, el present i el futur de les seues grans obres. SALA PRINCIPAL + Signes a Taula Splash.

19:45

Antonio AltarribaNúria TamaritNadar i Javier Marquina parlen sobre publicar a França. Modera el mateix Javier Marquina. SALA PRINCIPAL

20:30

Tancament de totes les àrees del Splash.

22:00

Espectacle: Leo Bassi, el último bufón. SALA PRINCIPAL. Entrada 7 euros en taquilla o Servientrada.

ESPECTÁCLE SPLASH de  Leo Bassi, «EL ÚLTIMO BUFÓN». Leo Bassi, denominat per si mateix com a bufó, és un dels més incorregibles humoristes associats a la provocació. Ve al Splash amb la ferma idea de no deixar a ningú indiferent. Amb el temps ha desenvolupat un creixent compromís polític defensant les causes en las que creu (defensa de la naturalesa, laïcisme, lluita del poble palestí…). El seu últim espectacle aprofondeix en la reflexió –sempre des de la risa i la sátira- de la religió i del seu poder per a proposar un altre tipus de fe, sota el poder de l’humor i la crítica, a on els fidels celebran rituals laics i festius de veritat.

DIUMENGE 24/03/2019

10:30

·         Obertura de portes
·         Obertura de l’Àrea Infantil. Taller Splash Kids: Donant vida a les lletres. 8 a 12 anys.

11:15

Encarna RevueltaJavier MarquinaCarlos AzagraErtito MontanaDani Viñuales i membres de AC Malavida ens parlen sobre el model de suport públic al còmic aragonés. SALA PRINCIPAL

12:00

·         Núria Tamarit, autora del cartell Splash d’enguany, presenta, al costat de la seua editora Natalia Mosquera, el seu nou treball per la editoral La Cúpula: Dos monedas. SALA PRINCIPAL
·         Taller Splash Kids: Conte contat, dibuix realitzat. 8 a 12 anys.

12:30

Toni Guiral rep el Premi divulgació del Splash i xarrada sobre la seua passió pels còmics amb el guionista Miguel Ángel Giner. SALA PRINCIPAL

13:05

Lliurament del Premi Millor guió a Miguel Ángel Giner per El día 3. SALA PRINCIPAL

13:15

Bernardo VergaraPremi Humor Gràfic d’enguany parla sobre el seu recopilatori Corrupcionario amb el seu amic Albert Monteys. SALA PRINCIPAL

14:00

Sorteig de 10 lots Pack Splash: Samarreta Splash, Borsa Splash i Còmic” entre els visitants de diumenge amb entrada numerada. SALA PRINCIPAL

14:10

Tancament del Splash sexta edició.