VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

domingo, 31 de marzo de 2019

SEQÜÈNCIES/VICENT MARCO AL CERCLE DE BELLES ARTS DE VALÈNCIA


Inauguració: 5 d’abril, 19’30 h.

 L'important es troba en la mirada, no en la cosa mirada
(André Gide)


Darrerament,  amb l'auge del turisme cultural i la socialització de l'art, hem pogut comprovar com l’oferta de museus i espais expositius i culturals ha crescut notablement.  Un increment de les possibilitats que tenim al nostre abast per poder continuar formant-nos com a societat culta.

I... com ens comportem quan visitem un espai on ens enfrontem a l’art?

Esta exposició ens planteja este interrogant, quan, al visitar-la, ens trobem totalment reflectits a les obres tal i com ens trobem davant un mirall, bé absorts amb les preocupacions de les nostres vides, ocupats amb les nostres càmeres fotogràfiques, mòbils, o potser amb un selfie que done testimoni de "He estat ací" i mostrar-ho als nostres seguidors a les xarxes socials...

Però... ¿Mirem?

Reflexionem sobre l’art, perquè, al cap i a la fi, l’art és l’experiència de la mirada. I si ésta no es produeix tan sols veurem objectes exposats, perdent o trastocant eixa funció primera  de l’art de poder emocionar-nos.

SEQÜÈNCIES: Com si es tractara d’una pel·lícula, la mostra es presenta com a una sèrie de fotogrames d'una mateixa seqüència, formant conjunts de díptics, tríptics o més , relacionant-se entre sí i on podem trobar una part fotorealista i una altra matèrica i en color monocrom.

Per a l’artista el dibuix és fonamental i el color és un concepte absolut: blau, blanc, roig amb tots els seus matisos.

L'exposició es complementa amb els "Museus Imaginaris", on se'ns convida a evocar el patrimoni pictòric i cultural que ens precedeix per entrar en un procés mental on se'ns revelen les imatges que al nostre parer són significatives de l'art universal, superposades virtualment i obrint els límits del camp visual més enllà del marc que limita el quadre.