domingo, 31 de marzo de 2019

SEQÜÈNCIES/VICENT MARCO AL CERCLE DE BELLES ARTS DE VALÈNCIA


Inauguració: 5 d’abril, 19’30 h.

 L'important es troba en la mirada, no en la cosa mirada
(André Gide)


Darrerament,  amb l'auge del turisme cultural i la socialització de l'art, hem pogut comprovar com l’oferta de museus i espais expositius i culturals ha crescut notablement.  Un increment de les possibilitats que tenim al nostre abast per poder continuar formant-nos com a societat culta.

I... com ens comportem quan visitem un espai on ens enfrontem a l’art?

Esta exposició ens planteja este interrogant, quan, al visitar-la, ens trobem totalment reflectits a les obres tal i com ens trobem davant un mirall, bé absorts amb les preocupacions de les nostres vides, ocupats amb les nostres càmeres fotogràfiques, mòbils, o potser amb un selfie que done testimoni de "He estat ací" i mostrar-ho als nostres seguidors a les xarxes socials...

Però... ¿Mirem?

Reflexionem sobre l’art, perquè, al cap i a la fi, l’art és l’experiència de la mirada. I si ésta no es produeix tan sols veurem objectes exposats, perdent o trastocant eixa funció primera  de l’art de poder emocionar-nos.

SEQÜÈNCIES: Com si es tractara d’una pel·lícula, la mostra es presenta com a una sèrie de fotogrames d'una mateixa seqüència, formant conjunts de díptics, tríptics o més , relacionant-se entre sí i on podem trobar una part fotorealista i una altra matèrica i en color monocrom.

Per a l’artista el dibuix és fonamental i el color és un concepte absolut: blau, blanc, roig amb tots els seus matisos.

L'exposició es complementa amb els "Museus Imaginaris", on se'ns convida a evocar el patrimoni pictòric i cultural que ens precedeix per entrar en un procés mental on se'ns revelen les imatges que al nostre parer són significatives de l'art universal, superposades virtualment i obrint els límits del camp visual més enllà del marc que limita el quadre.