lunes, 18 de marzo de 2019

Ó-BULOS EN LA SALA D’EXPOSICIONS MANUELA BALLESTER FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS

AV. DELS TARONGERS, 4B – VALÈNCIA
Hasta el 5 de abril


La Facultat de ciències socials ens presenta «Ó-BULOS» en la sala d’exposicions Manuela Ballester amb obres d’Antonia Carbonell, Nora Pastor, Carmen Cebrián, Anna Pastor y Pepa Arróniz.


 
Anna Pastor
Antonia Carbonell


Carmen Cebrían
Nora Pastor

Pepa Arróniz
El rumor fals s'instal·la, pren lloc en el discurs del col·lectiu, el privat, l'íntim i creix, es dispersa, d'una manera o una altre sempre perdura. Quan el rumor fals ja ha pres naturalesa de debò provada, només el pensament conscient, crític i lliure el posa en qüestió.

Però llavors succeeix! I parafrasejant a Georg Lukács en - Història i consciència de classe- observem que "la situació resulta susceptible de consciència".

L'òvul unit a la capacitat de gestar vida, patrimoni biològic de la dona, ha estat històricament instrumentalitzat pel sistema, perpetuant així la comoditat masculina.

Encara que sempre va haver-hi dones que van prendre consciència i van posar límits, mai com ara la qüestió esdevé en justa i necessària revolució.

Dones en peus de lluita, s'alien amb homes lliures de prejudicis en la cerca d'una interacció nova, més justa i més digna.

Les cinc artistes que participem en aquesta exposició, hem dirigit la nostra mirada cap a algun d'aquells rumors falsos referits a la dona, que encara avui xopen la moral patriarcal.

L'objectiu és induir a la reflexió i continuar fent passos, perquè la peculiaritat que ens defineix, per ser capaces de gestar vida des de la fecundació dels nostres òvuls, no sigui mai un obstacle en el camí de ser qui i com vulguem ser.

Antonia Carbonell