viernes, 15 de marzo de 2019

L'ETNÒGRAF i FILÒLEG SERGI GÓMEZ ENS CONDUIRÀ A LA VORA DELS PERSONATGES PROCESSIONALS DE LA SETMANA SANTAEl proper divendres, 22 de març, a les 8 de la vesprada i al Centre Cultural "Caixa Ontinyent", tindrà lloc una conferència impartida pel filòleg i etnògraf Sergi Gómez i Soler que durà per títol "Encanant-se com les Plorones de l'Enterro. Un passeig a la vora dels personatges processionals de la Setmana Santa ontinyentina".

El ponent, Macip de la confraria de la Soledat i coneixedor de les interioritats i els origens de les festes valencianes, oferirà un repàs al món, sempre curiós i interessant, de les representacions personals parateatrals de les commemoracions passionals, les relacions que estableixen amb les d'altres festivitats com ara el Corpus, i el catàleg existent a partir de la memòria documental, la popular i les recuperacions fetes en els darrers temps, que han tret de l'oblit aquesta representació tan pròpia de la nostra tradició.

La conferència s'emmarca en la celebració del 75é aniversari de la talla de la imatge de la Soledat d'Ontinyent per part de Marià Benlliure, i està organitzada per la Lloable Confraria de la Soledat d'Ontinyent, el "Pas de l'Ajuntament"