VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

martes, 26 de marzo de 2019

LA VI BIENNAL ArtNostre S’INAUGURAVA DIVENDRES 26 D’ABRIL EN MURO A LA COMARCA DEL COMTAT

Muro d’Alcoi, 26 d’abril 2019

ART NOSTRE ’19 INICIA LES EXPOSICIONS ITINERANTS PELS 13 MUNICIPIS DE L’ALCOIÀ, COMTAT, AIXÍ COM VILLENA, BOCAIRENT i IBI.

«Aferrat a la vida» de Toni Miranda López
Membres del Jurat, Mancomunitat de
Municipis i Ajuntament de Muro

«Aferrat a la vida» de la que és autor Toni Miranda López ha estat guardonada amb el Premi en metàl·lic.

L’exposició de la VI Biennal ArtNostre s’inaugurava divendres 26 d’abril en Muro, primer municipi en acollir-la on van estar presents tots els membres del Jurat, membres de la corporació municipal de Muro i altres municipis que seran també amfitrions i nombrosos artistes.

Després de Muro, s’exposarà de forma itinerant per tretze municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i altres tres no pertanyents a la Mancomunitat com son Villena, Bocairent i Ibi. Es a dir, Alcoi, Agres, Alcoleja, Alfafara, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Gaianes, Cocentaina, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Millena i Muro.


La Biennal ArtNostre suposa posar a l’abast de tot el públic l’art més actual i contemporani que es fa hui en dia. Esta sisena edició ha estat la més participativa fins la data, s’ha rebut 71 projectes; i gràcies al suport de la Mancomunitat de l’Alcoià – Comtat, s’aconsegueixen dos objectius fonamentals, el primer, és poder dur a tots els pobles interessats una exposició d’art contemporani de gran qualitat, en cada edició, s’ha anat creixent i enguany, s’han sumat quatre pobles més al circuit artístic. D’altra banda, s’ha adquirit el compromís amb els artistes a través del compliment de les Bones Pràctiques artístiques, professionalitzant el sector promovent un import per la cessió de l’obra durant un període que dura la mostra i aportant un premi econòmic per al guanyador d’esta edició que ha estat per a l’obra «Aferrat a la vida» de la que és autor Toni Miranda López.

 

 

Alcoi, 26 de març 2019


La Biennal d’Arts Plàstiques ArtNostre és una exposició itinerant d’obres d’artistes contemporanis que circularà per diferents municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. La finalitat d’aquesta iniciativa és promoure l’intercanvi cultural i la comunicació entre els artistes de les comarques, a la vegada que s’incrementa l’oferta d’exposicions artístiques als municipis i es dóna difusió a l’obra d’artistes contemporanis.

El jurat encarregat de la selecció dels participants en la VI Biennal ArtNostre 2019 es van reunir el passat dia 21 de març a la Sala d’Art La Capella de l’Antic Asil d’Alcoi i van escollir als 20 participants de l’exposició itinerant. Va estar format per la Presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art i Teòrica d’Arts Plàstiques i Visuals, Pilar Tebar. La fotògraf i membre de l’Associació Fotogràfica d’Alcoi, Susana Plá. Els artistes plàstics, José Antonio Picazo, Elena Martí i Mónica Jover. Actuà com a secretari l’artiste plàstic i profesor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, Rafael Calbo Such.

Entre les 71 obres presentades amb temàtica i tècniques lliures, tant en pintura com en escultura/instalacions, i videoart, el Jurat ha seleccionat 20 pertanyes als artistes: Aitor Vañó Calatayud, Perceval Graells, Fernando Ayelo Hernández, Victor Borrás Monserrat, Toni Miranda López, Eva Martí Domingo, Yalili Mora Ramírez, Lourdes Expósito Andrés, Patricia Más Martínez, Rosa Ripoll Cantó, Irene Almendros Sancho, Jesús Tarruella González, Constanza Soriano, Ana Higueras, Jaime Pérez Cremades, Reme Tomás Marrahí, Vicent Aparicio Guadas, Maribel Pérez López, Hans Some, Damià Jordà Bou.  

D'aquesta exposició s'editarà un catàleg, en el qual figuraran les obres seleccionades amb especificació del seu títol i autor.

Els artistes seleccionats es comprometen a cedir les obres integrants de les exposicions durant el temps que estiguen aquestes (més o menys 2 anys). ArtNostre s’ha proposat treballar dins de las Bones Pràctiques i per eixe motiu s’otorgarà un premi econòmic a la millor obra segons el criteri de la Comisió de Selecció de 1.000 €, sense necessitat que l’artista tinga que donar l’obra en qüestió, tan sols cedir els drets de reproducció. El premi econòmic de 1000€ a la millor obra l’atorgarà la Comissió de Selecció en la inauguració de la primera exposició. Les persones seleccionades rebran 100€ per la cessió de l’obra elegida.

L’exposició de la VI Biennal ArtNostre s’inaugurarà el dia 26 d’abril en Muro, primer municipi a acollir-la. Després s’exposarà de forma itinerant per tretze municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i altres tres no pertanyens a la Mancomunitat com son Villena, Bocairent i Ibi. Es a dir, Alcoi, Agres, Alcoleja, Alfafara, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Gaianes, Cocentaina, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Millena i Muro.