martes, 26 de marzo de 2019

LA VI BIENNAL ArtNostre S’INAUGURA EL DIA 26 D’ABRIL EN MURO A LA COMARCA DEL COMTATLa Biennal d’Arts Plàstiques ArtNostre és una exposició itinerant d’obres d’artistes contemporanis que circularà per diferents municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat. La finalitat d’aquesta iniciativa és promoure l’intercanvi cultural i la comunicació entre els artistes de les comarques, a la vegada que s’incrementa l’oferta d’exposicions artístiques als municipis i es dóna difusió a l’obra d’artistes contemporanis.

El jurat encarregat de la selecció dels participants en la VI Biennal ArtNostre 2019 es van reunir el passat dia 21 de març a la Sala d’Art La Capella de l’Antic Asil d’Alcoi i van escollir als 20 participants de l’exposició itinerant. Va estar format per la Presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art i Teòrica d’Arts Plàstiques i Visuals, Pilar Tebar. La fotògraf i membre de l’Associació Fotogràfica d’Alcoi, Susana Plá. Els artistes plàstics, José Antonio Picazo, Elena Martí i Mónica Jover. Actuà com a secretari l’artiste plàstic i profesor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, Rafael Calbo Such.

Entre les 71 obres presentades amb temàtica i tècniques lliures, tant en pintura com en escultura/instalacions, i videoart, el Jurat ha seleccionat 20 pertanyes als artistes: Aitor Vañó Calatayud, Perceval Graells, Fernando Ayelo Hernández, Victor Borrás Monserrat, Toni Miranda López, Eva Martí Domingo, Yalili Mora Ramírez, Lourdes Expósito Andrés, Patricia Más Martínez, Rosa Ripoll Cantó, Irene Almendros Sancho, Jesús Tarruella González, Constanza Soriano, Ana Higueras, Jaime Pérez Cremades, Reme Tomás Marrahí, Vicent Aparicio Guadas, Maribel Pérez López, Hans Some, Damià Jordà Bou.  

D'aquesta exposició s'editarà un catàleg, en el qual figuraran les obres seleccionades amb especificació del seu títol i autor.

Els artistes seleccionats es comprometen a cedir les obres integrants de les exposicions durant el temps que estiguen aquestes (més o menys 2 anys). ArtNostre s’ha proposat treballar dins de las Bones Pràctiques i per eixe motiu s’otorgarà un premi econòmic a la millor obra segons el criteri de la Comisió de Selecció de 1.000 €, sense necessitat que l’artista tinga que donar l’obra en qüestió, tan sols cedir els drets de reproducció. El premi econòmic de 1000€ a la millor obra l’atorgarà la Comissió de Selecció en la inauguració de la primera exposició. Les persones seleccionades rebran 100€ per la cessió de l’obra elegida.

L’exposició de la VI Biennal ArtNostre s’inaugurarà el dia 26 d’abril en Muro, primer municipi a acollir-la. Després s’exposarà de forma itinerant per tretze municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i altres tres no pertanyens a la Mancomunitat com son Villena, Bocairent i Ibi. Es a dir, Alcoi, Agres, Alcoleja, Alfafara, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Gaianes, Cocentaina, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Millena i Muro.