VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

jueves, 28 de febrero de 2019

EL FOTÒGRAF JOAQUIM SEGUÍ EN LA TORRE D'EL VERGER


De l'1 al 30 de març.

Exposició de fotografia sobre Cuba del fotògraf Joaquim Seguí en La Torre d'El Verger

La Fundació Baleària inaugura divendres 1 de març, a les 20h l'exposició fotogràfica Color Cuba, del mallorquí Joaquim Seguí, a la Torre dels Ducs de Medinaceli del Verger, mostra que es podrà visitar fins al proper 30 de març. El fotògraf realitza una aproximació al "sincretisme religiós cubà" en una mostra amb obres en blanc i negre, immortalitzant des d'aspectes paisatgístics i arquitectònics a una complexa realitat social. "A la mostra veiem referències a la Cuba descrita per Guillén dels negres urbans de l'Havana que transmeten la idea d'una comunitat dura i inhumana, amb una evolució fins a una societat que, després d'anys de revolució i bloqueig comercial, lluita per trobar una nova identitat sense renunciar als seus orígens ", ha explicat Seguí.


La Fundació Baleària compta amb la col·laboració de l'Ajuntament del Verger en l'organització d'aquesta exposició cultural.

“Cuba és mulata. I la mirada de Joaquim Seguí sobre l’illa caribenya és en blanc i negre. A les fotografies es disputen el protagonisme, a parts iguals, la paleta de grisos i les mil històries dels negres i mulats cubans que hi apareixen. Un treball documental que destil·la passió per l’afrocubanisme, al llarg de tres viatges que abasten un període de 12 anys.

Les imatges van més enllà de la Cuba del Chevrolet, els pòsters i grafitis. Són fotografies de la vida.

Una confessió: entre els professionals de la fotografia corria una llegenda urbana, la història d’un metge que es comprava una càmera de fotos professional i sovint, al cap de poc, la canviava per un model superior.

Molts professionals hem tingut material comprat d’ocasió que ens venien amb aquest argument a les botigues. Feia gràcia pensar que el món era ple de metges fotògrafs. Seguí és metge, però no era aquell metge. Ell és cardiòleg a Eivissa i no és professional, però és un gran fotògraf.” Ens dia Xavier Bertral,  Diari Ara.