VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

jueves, 24 de enero de 2019

ESPANYA - ESPAÑA RUSSAFA ESCÈNICA Lema de la IX edició


19 setembre 6 octubre 2019 

Espanya és un país situat en la seua gran majoria en el sud-oest del continent europeu en la península ibèrica. Comprén també l'arxipèlag canari en el nord de la costa occidental d'Àfrica, l'arxipèlag balear en el Mediterrani a l'est de la costa peninsular i les ciutats de Ceuta i Melilla juntament amb altres xicotetes illes al nord del Magrib. És el quart país més extens d'Europa després de Rússia, Ucraïna i França i té una població pròxima als 47 milions de persones.

Però més enllà de les dades demogràfiques o geogràfiques, Espanya és també la idea que ve a la ment de milions de persones a tot el món; una idea que varia segons la persona, la seua procedència, la seua cultura, el seu àmbit social, si han visitat o no Espanya, si coneixen a algun espanyol o espanyola, si són originaris d'un país pròxim o llunyà, si han nascut o viuen a Espanya, si saben de la seua existència, etc.

La idea d'Espanya, com succeeix amb tots els altres països, apel·la a conceptes culturals, socials, de nació, històrics, de forma de vida, lingüístics, etc., així com a sentiments, sensacions, opinions i identitats.

A l'organització de Russafa Escènica ens sembla molt interessant plantejar aquest lema en aquest moment i context, quan la diversitat de plantejaments sobre la identitat nacional sembla estar en el centre del focus mediàtic. Pensem també que les arts escèniques poden generar espais de comprensió i de debat que ens facen pensar en què pensem quan parlem d'Espanya, què identifiquem, què sentim, què ens interessa i què és Espanya per als creadors i creadores.