VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

jueves, 10 de enero de 2019

AVALEM HA CONTINUAT IMPLICANT-SE EN REPRESENTACIÓ DEL COL·LECTIU DE PERSONES I EMPRESES IMPLICADES AMB LA MEDIACIÓ I EDUCACIÓ ARTÍSTICAAVALEM, Associació Valenciana d’Educadors de Museus i Patrimonis, ha continuat durant l’any 2018 implicant-se al màxim com a entitat representativa del col·lectiu de persones i empreses implicades en la mediació i l’educació artística als museus i els patrimonis valencians.

El paper d’AVALEM dins del nostre entramat social i cultural suposa una visibilitat afegida a la tasca que es fa des de la mediació educativa i la mediació cultural a les comarques valencianes. Un dels grans encerts d’aquest 2018 ha sigut la força que ha adquirit la presència d’AVALEM a les comarques de Castelló.

Els avanços aconseguits durant aquest any són fruit de l’impuls que generem com a grup, i de totes les persones que integrem AVALEM. Cal reconèixer la tasca individual de cada persona i de les empreses que estan representades a l’associació. Els canvis que estem vivint a diferents nivells (implicació col·laborativa de la ciutadania en les accions culturals, processos econòmics amb mesures dràstiques cap a les pràctiques educatives, insistència en la precarietat d’un sistema que ja era inicialment precari) estan generant una conjuntura complexa. El nou escenari, sempre canviant, ens obliga a incorporar noves reivindicacions. Es presenta un 2019 ple de possibilitats.

El balanç de l’any 2018 és positiu pel que fa a les nombroses accions que s’han dut a terme. Hem aconseguit els objectius que ens havíem plantejat. L’esforç que fem de manera voluntària neix de l’entusiasme que ens mou a millorar en tots els sentits, i l’associacionisme que representem és l’entorn idoni per aconseguir les metes que ens anem marcant.

La Memòria 2018 reflecteix alguns dels moments més concrets de l’activitat de l’any, però no tot el que ha passat. Hem estat presents en moltes més accions que resultaria impossible plasmar en un document d’aquestes característiques. Anem creixent i ens anem redescobrint a cada pas, en cada nova emoció compartida. Des que vam nàixer el 2012, el ritme que ens caracteritza segueix accelerant-se, i és que tenim uns gran desig de compartir amb la ciutadania totes les bones vivències que ens depara l’art, el patrimoni, la cooperació, l’activisme, les accions col·laboratives, l’educació, la cultura, i tot el que estimem. Hem de lluitar pels nostres drets, i hem d’intentar aconseguir una societat més justa i equitativa.

Les activitats realitzades durant 2018 ens han ajudat a créixer i formar-nos, a més de donar-nos visibilitat als mitjans de comunicació i a les xarxes socials. Ens movem tant a nivell nacional com internacional, i som un exemple per als col·lectius que ara neixen. Ens hem posicionat com a entitat de referència en l’educació en patrimonis i de la mediació cultural, la qual cosa queda patent quan se’ns reclama a diferents instàncies (universitats, museus, centres d’art, centres educatius, ajuntaments, entitats cíviques).

Anem per bon camí en allò que ens havíem proposat: formar una entitat federada que reunirà a representants de tot l’Estat. Seguim reforçant el contacte amb institucions i amb empreses, assessorant a representants de tota mena, iniciant rondes de contacte, i fins i tot impulsant convenis. L’educació en museus i la mediació cultural comencen a formar part de l’agenda de nombroses entitats.

Els responsables institucionals coneixen el nostre posicionament com a associació, i hem insistit en nombroses ocasions en demostrar la importància de la didàctica i la pedagogia en el seu vessant relacionat amb la cultura, el patrimoni i l’educació. Davant d’aquest desig il·lusionant, ens enfrontem al greu problema de la precarietat laboral, que és un element de preocupació de primer ordre.

Hem estat presents en accions de la Universitat de València, de la Universitat Politècnica de València, de la Universitat Jaume I, de l’IVAM, del MuVIM, del Centre del Carme, del Museu del Taulell d’Onda, de la Generalitat Valenciana, del Museu d’Història de Catalunya, fins i tot del Relais Culture Europe de París i amb els ministres del Paraguay. Hem participat també en “RelacionArt” de Castelló i en l’edició 2018 del ARCO Gallery Walk Abierto València. En novembre va tindre molt bona acollida l’Encontre de Dones Directores de Museus celebrat a Las Naves, centre d’Innovació de l’Ajuntament de València.

Les activitats que s’han organitzat sempre han tingut una bona resposta per part del públic, i ens han donat visibilitat en els mitjans. Seguim actualitzant la “Base de dades de socis i sòcies d’AVALEM”. La campanya “AVALEM el 20%” està prenent forma, i cal donar-li un impuls decisiu en 2019.
Vull agrair la tasca que desenvolupa tot el col·lectiu AVALEM, i de manera molt especial a les persones amb responsabilitat en la Junta de Govern, ja que tant des de la Secretaria, com des de Tresoreria, i des de totes les vocalies, continuem vivint una experiència que val la pena reconèixer com intensa i gratificant.
Ricard Huerta
President d’AVALEM

Activitats 2018 AVALEM
1. Seminari de Formació sobre contractació amb José Luis Espinosa.

2. Reunions de la Comissió d’Assessorament de l’Ajuntament de València.
3. Classe impartida al Diploma d’Educació en Museus per sòcies d’AVALEM.

4. Presentació d’AVALEM a la “Semana de la Educación Artística” de Chile.

5. Presentació al Congresso Internacional de Arte/Educaçao de Recife (Brasil).

6. Presentació al Ministeri de Cultura del Paraguay i a la Universidad Columbia.

7. Encontre de Dones Directores de Museus. Las Naves. València.

8. Premis Romà de la Calle a l’Impuls de l’Educació Artística en Museus.

9. ARCO Gallery Walk. Abierto Valencia.

10. Encontre de Mediació Educativa en Gènere i Diversitat a
Cambrils. Xarxa de Museus d’Història de Catalunya.

11. AVALEM en el Congrés Internacional de Museus de la Seda. Equip de treball de Castelló

12. RelacionArt Castelló.

13. Representació en el grup de treball Castelló Educa (itineraris).

14. Jornades d’Orientació Professional i inserció laboral dels Graus en Mestre/a.

JUNTA DE GOVERN i CONTINGUT DE LES ACTIVITATS REALITZADES punxar aquí