VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

martes, 4 de diciembre de 2018

A FREC D'PELL DE PURA PERISEl pròleg del llibre és d'Antoni Ferrer i el discurs d'Ana Noguera en la presentació que va tenir lloc a la Biblioteca de la Dona de València i més recentment a l'Sporting Russafa.

Autora i il·lustradores, viuen a l'Eliana. Al seu torn Carmen Cebrián i Pepa Arroniz formem part de arteEnred i de alCubo. Pura Peris els va comentar fa uns mesos que estava tancant la publicació d'un poemari el premi finalista al XXIII Premi 9 d'Octubre de creació literària en valencià de Sant Vicent del Raspeig, Alacant l'any 2015. Li semblava que li faltava alguna cosa, i coneixedora de les obra de Carmen Cebrián i Pepa Arroniz, estava convençuda que combinarien bé amb els seus haikus. Així va començar el procés.

És la primera experiència com a il·lustradores per Carmen i Pepa, i va suposar un repte especialment pel poc temps de què disposaven, el 7 de juny ja estában corregint detalls de la maquetació.

Les il·lustració de Carmen Cebrián pertanyen al seu projecte actual "Llavors" i les Pepa Arroniz són del "Projecte Hyster" en les que empra la tècnica d'origen japonès suminagashi. Al principi no va ser fàcil harmonitzar l'obra, però no van trigar a aconseguir arribar a un punt de trobada des de la diferència, observant com a premissa que l'important eren els poemes.

Cada pàgina il·lustrada ha estat concebuda com un tot, com un jardí japonès, segons diu Carme. Buscant l'equilibri entre l'haiku, la il·lustració i l'espai buit. Hi ha pàgines il·lustrades només per una d'elles i altres conjuntament.

Tant Pura com Carmen i Pepa, mitjançant del seu llenguatge, parlen de la vida i aquesta coincidència ha facilitat la feina i ha donat com a resultat "A freq de pell", un poemari sensual, emotiu i suggerent que convida a degustar cada paraula i cada imatge.

A més han comptat amb la valuosíssima col·laboració d'Eva Gascón i de Vicent Gascón a la part tècnica, i amb Artedelínea en la fotografia de l'autora que apareix a la contraportada.PURA PERIS GARCIA
(naix a València, 1964, viu a l’Eliana)

Doctora en Dret, Professora Titular de Dret Financer i Tributari a la Facultat de Dret, Universitat de València, Estudi General. Coordinadora de la Titulació de Grau en Dret. Sòcia d’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (nacional) I de l’Associació de Ciència Regional.

Membre de diversos col·lectius poètics com Poetaris associats (Catalunya) I Lletraedeta (Camp de túria), col·lectius comarcals.  Sòcia de l'AELC, sòcia del PEN català. Sòcia de lAteteno Blasco Ibañez. València.

En el moment actual és Presidenta de la Jam poètica de l'Eliana, associació cultural poètica de municipi on resideix des de fa més de 20 anys. Amb relación amb la presidència ha rebut  el Premi Ploma de Plata de l'Ateneu Blasco Ibáñez, al Reconeixement Laboral per Presidència femenina d’sssociació cultural, lliurat al sí del Consell Valencià de Cultura el 9 de març de 2018.

Ha estat guardonada amb diversos premis literaris  Narrativa (relat):
Premi local en valencià en la  II edició concurs "Escrits a la tardor", Ajuntament de l'Eliana 2003, amb el relat "El viatge"

Premi local en valencià  en la V edició concurs "Escrits a la tardor", Ajuntament de l'Eliana 2006, amb el relat “El laberint d'Ariadna.

Finalista, amb publicació dels relats en obra col·lectiva, del concurs "les dones compten" concurs literari de Narrativa per a dones "Organitzat per la Generalitat, GVA en la IV edició 2004, amb el relat “El somni "
en la V edició 2005,l amb el relat “La nit de Sant Joan” .

Finalista al certamen convocat per l'Associació Valenciana d'Escriptors i Crítics literaris CLAVE
 II edició certamen 2013 (micro relatos: El océano).
 III certamen- 2014 (micro relato: la Lluvia).
Aquestos dos relats es troben publicats a l’obra col.lectiva, Algo que decir, edita Ateneo Blasco Ibañez.
Finalista Premi Murta- 2018 dintre del Premi  LLetres Falleres
micro relat "el cant de la Sibil.la ( publicat al diari Laveupv, diumenge 20 -maig-2018)

Guardons en Poesía:
Premi en poesia en valencià, (segon premi anomenat finalista pels organitzadors del concurs) 2013 en el XXI Premi Octubre de Creació Literària en valencià, Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig obra "ones sobre  la mar" publicat dins de l'obra "Alè de lluna".

2015: amb el poemari "A frec de pell" guardonada, segon premi anomenat finalista pels organitzadors del concurs, , en el XXIII Premi Octubre de Creació Literària en valencià, Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig ( aquest poemari es presentarà a juliol 2018 en l’Eliana).
Finalista amb un poema en castellà publicat a obra col·lectiva en el concurs Un Paseo entre Versos, convocat en línia pel Centre de Estudios Poéticos de Madrid, el juliol 2013.

octubre 2015, seleccionada amb un poema en el I Concurs de Poesia LIBRIPEDIA, poema que forma part de l'antologia que es va publicar el 25 de novembre. (Castellà).

2018: menció d’honor per un poema en anglés en el concurs internacionals, rima Jotabé.

OBRES COMPLETES
- "Tasts de vida", col.lecció, Mil poetes i un país, editorial Germania, 2014
- Alè de lluna. Col.lecció Mare Nostrum, Editorial Neopàtria. 2015
- A frec de pell  editorial Neopàtria, 2018.

Altres participacions.
2014, en l'obra poètica col·lectiva "Els déus no abandonen Toni", editorial Onada edicions, llibre homenatge a Antoni Ferrer, poeta, amb el poema “ t’espere”.

2016 ha participat amb el poema "Isthar" al llibret de la Falla La Marina, de Port de Sagunt; llibret que va rebre el guardó 22 "en la promoció i ús del valencià" de Generalitat Valenciana en les falles de 2016.

escollida com una de les poetes participants en la setmana del 15 al 21 de maig de 2016 les lletres de l'Ajuntament del Puig, on el poema “Flor nocturna” -- "Alè de lluna"— va estar exposat al passeig poètic.

la lletra del poema "d'amors AMARINAT", de tasts de vida, musicada pel cantant Joan Carles Colomer. Es converteix en havanera que forma part d'un cd de música valenciana, TROMPA I FIL.

El 21 de desembre 2017, es presenta el disc CANTA’M UN POEMA, recull de poemes musicats i interpretas per veus del Core de Cambra de l’Eliana on es troba el poema costura sagnant de l’obra Alé de lluna.
2017: ha coordinat la secció literària del llibret de la falla d'Alzira "camí Nou" secció poètica dedicada al patrimoni cultural valencià, secció en la qual han participat poetes com Pérez Montaner, Lluís Roda, Antoni Ferrer entre d'altres. A més de la coordinació la coordinadora ha estat el poema "la Força d'un poble" dedicat al patrimoni valencià immaterial la Muixeranga.

2017: publicació poema “ a l’ermita he tornat” en el llibre de les festes patronals d’agosto de Vallada ( La costera).

Ha participat en dues ocasions en un treball proposat per Antoni Rovira escrit a quatre mans. Origen del programa del CEFIRE on els autors acaben relats que comencen els estudiants i on Participa en
 2018.

2018 El proyecte educatiu del CEFIRE Específic de Plurilingüisme  “DE LA MÀ D’UN ESCRIPTOR” projecte que naix com a resposta a una de les principals necessitats detectades als centres en l’àmbit del plurilingüisme: l’ensenyament del valencià a les zones castellanoparlants.

2018. La interpretació d’aquest poema COSTURA SAGNANT ha fet que músic  I cantant hagen obtingut accés a un concert al Palau de la Mùsica dintre del programa EMERGENTS.

2018. Poema a la falla del Molí, publicat al llibret de falla del Molí-Casetes, de l’Eliana.

2018: realització del recull de poemes sota el títol “versos per una exposició” per la exposició Galàctica de Pau Esteve, a la Casa de Cultura de Canals, on a cada obra exposada li acompanya un poema.
Ha sigut membre del Jurat del Premis de poesia Ciutat de Carlet, II edició 2017.

2018: participació amb un poema en valencià al Llibre col.lectiu de la 3ra festa de la poesia Alacant 2018.
2018: participació amb el poema Amor callat a l’homenatge a Jaume Pérez Montaner, 24 de maig 2018.
Participa en diverses obres col·lectives:
2018. llibre-homenatge a Blasco Ibañez,

2017/2018:  obra autores colección Algo que de decir,
totes elles de lATENEO BLASCO IBAÑEZ, VALENCIA.
2017: participació col.lectiva “Teixidores de futur” obra pòetica amb 37 dones poetes per tallers d’escolta i lectura compartida que ha sigut presentat dintre del marc de les 40 Jornades feministes del País Valencià.

Té diversos relats publicats tant en diaris digitals com premsa escrita així com en llibres de festes de l’Eliana on també ha publicat poemes (, dirari campdemorvedre, el conte del diumenge, El Mundo....).

Li encanta la cuina, la música, totes les manifestacions culturals i, per sobre de tot, compartir conversa i taula amb bones amistats.