VIDEOS de Sinergias4G Contacta: info@sinergias4g.com Edita: Sinergias4G Artes Visuales QUIENES SOMOS.

Puedes buscar todas las entradas publicadas en Sinergias4G Artes Visuales por Artista, Autor, Museo, Galería, Asociación, etc.

Buscar por palabra en Sinergias4G

martes, 27 de noviembre de 2018

CONVERSACIONS AL VOLTANT DE LA CULTURA i L’ART PLÀSTIC DE LES DONES DE LA VALL D’ALBAIDA

         Per: Joan Josep Soler Navarro
Historiador de l’Art.
Membre d' AVCA. Asso. Vciana. Crítics d'Art.

Membre de l’ICOM-UNESCO. Consell Inter. de Museus.

LUCÍA PEIRO, LOLA CASTELLÓ, Mª ÀNGELS MORA, 
REME TOMÁS, LLUCI JUAN i LLUÏSA GALLEGO
Divendres 23 de novembre es celebrava a la Biblioteca Municipal de Benigànim la Taula redona «PAS DE DONA- CULTURA I ART PLÀSTIC» coordinada per Lluïsa Gallego moderada per Lucía Peiró · Artista interdisciplinar, amb les intervencions de Reme Tomàs (Albaida), ceramista i il·lustradora · Lola Castelló (Aielo de Malferit), dissenyadora i empresària · M. Àngels Mora (Ontinyent), pintora i docent · Lluci Juan (Aielo de Malferit), artista visual. Ens van donar a conèixer les participants i la seua trajectòria i ens van mostrar els canvis, l’abans, l’ara i el despus-demà. Les participants parlaren de la seua formació, deixant constància de les diferències i dificultats per estudiar abans i ara.  Van fer referència allò que va suposar triar uns estudis que no sempre s'han valorat o s’han entès com una eixida laboral, en el sentit que abans (i ara) hi ha estudis que es consideren més “profitosos” o “ amb més futur” que altres ( com dret, medicina.... i coses semblants).

Lucía Peiró, M. Àngels Mora, Lola Castelló, Reme Tomàs, i Lluci Juan ens van explicar com han pogut desenvolupar la seua tasca professional. Si els ha costat, si han pogut dedicar-se al que han volgut o han tingut que fer altres feines. Si han tingut que eixir de la comarca, de València....etc. Cadascuna d’elles van fer referència a les experiències personals per donar exemple de les dificultats o no per a viure de l'art. Així com la dificultat o no de compaginar vida familiar i vida professional.  Les participants van fer referència a com han pogut desenvolupar la seua faceta artística, la visibilitat de la seua feina, la visibilitat a la comarca, si els homes tenen més visibilitat i reconeixement que les dones a la comarca. També ens van compartir com veuen el futur en els diferents camps que treballa cadascuna, si hi ha una alternativa generacional.... Així com possibles propostes.  La taula redona es va tancar amb la intervenció d’algunes persones del públic.